Ajankohtaista

"Vaikka liesipalot ovat suurin ryhmä, noin 1/4 (n.25%) kaikista sähköpaloista, jää pelkällä liesiturvalaitteella kattamatta loput eli 3/4 (75%) sähköpaloista.Kattavasti asennettu Fidepro-järjestelmä voisi TUKES:n arvion mukaan estää hyvinkin 1000 sähköpaloa vuodessa, liesipaloja näistä on reilut 400.

Nyt kun rakentamismääräykset vaativat joka tapauksessa verkkovirralla toimivaa palovaroitinta ja vikavirtasuojausta kaikissa uusissa rakennuksissa, on Fidepro-järjestelmä helppo asentaa, ja kustannukset suhteessa sen suomaan turvaan ovat mitättömät. Vanhoissa rakennuksissa asennuskustannukset ovat suuremmat, mutta sittenkin kohtuulliset." Kertoo If Vahinkovakuutusyhtiön Vahingontorjunta-asiantuntija Niko Satto.

Uudet palovaroittimia koskevat määräykset ovat tulleet voimaan 1.2.2009, josta lähtien uudisasuntoihin, majoitustiloihin, hoitolaitoksiin, päiväkoteihin ja tiettyihin työpaikkarakennuksiin tulee asentaa verkkovirtatoiminen palovaroitin. Kun laki vaatii joka tapauksessa verkkovirtatoimista palovaroitinta sekä pistorasioiden vikavirtasuojausta, lisää älypalovaroittimen asentaminen kustannuksia vain vähän – turvallisuutta se lisää moninkertaisesti!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Jätä yhteystietosi tai soita 010-281 2000, niin räätälöimme juuri sinulle sopivan turvallisuusratkaisun.